Haszontalan gyógymódok

Mivel manapság rengeteg úgymond "alternatív gyógyómód" létezik, amelyek dollármilliós hasznot hoznak egyes csalóknak, gondoltam szólók róluk néhány szót.

 

Aki bőveben kíváncsi rájuk, az interneten számos tudományos kutatás bizonyítja haszontalanságukat. Mégis rengeteg tudatlan ember használja őket.

 

Haszontalan "gyógymódok":

 

- Aromaterápia - Illó olajok párologtatása. Jó illatú, de ezenfelül semmiféle hatása nincs az ember egészségére, maximum a stresszt oldja.

 

- Sólámpák - Semmilyen pozitív vagy negatív hatásuk nincs, maximum világosabb lesz tőle a szoba.

 

- Homeopátia - Olyan mértékben hígított szerek, amelyek gyakorlatilag már nem is tartalmaznak hatóanyagot. Szerencsére, mivel olykor a hatóanyag mérgező.

 

- Bach virágterápia - Sokban hasonlít a homeopátiára, ami nem meglepő, hiszen a "feltaláló" maga is homeopata volt.

 

- Köpölyözés - Forró poharakat tesznek az emberek hátára, majd, ahogy a levegő kihűl, a keletkező nyomáskülönbség magával szívja a bőrt. Esetenként fájdalmas, de más hatása nincs.

 

- Mágneses terápia - Igaz, a modern orvostudomány is használ mágneseket, viszont csupán diagnosztikai célból, gyógyításra nem. A mágneses láncok, karkötők csupán pénzkidobások.

 

- Reiki - "Gyógyító energiák". A hatásosságuk csupán a placebo szintjén áll. Tehát, ha hiszel benne, akkor talán jobban leszel. Ez viszont érvényes egy pohár vízre is.

 

Néha veszélyes "gyógymódok":

 

- Akupunktúra - Tűvel való szurkálás. Veszélyes lehet, ha rossz helyre szúrják.

 

- Ezüstkoloid - Mikroszkópikus ezüst darabkák oldatban. Bár víztisztítónak remekül bevált a szer, az emberi testben nem működik. Érdekes mellékhatása, hogy a bőrt kékké színezi.

 

- Aranypor - Manapság már nem divatos, de a középkorban úgy hitték, az arany mindent gyógyít.

 

- Füllgyertya - Egyesek azt hiszik, hogy egy füllbe dugott gyertya kiszívja a toxinokat. Ez nem igaz, viszont a forró viasz halláskárosulást okozhat.

 

- Ima - Természetesen, a rendes gyógyszerekkel kombinálva jól működik, viszont ha ezzel pótólják a rendes gyógymódot, akkor akár halálos is lehet.

 

Veszélyes "gyógymódok":

 

- Vérpipacs - Egyesek szerint pusztítja a rákos sejteket, az igazság viszont az, hogy mindent pusztít az emberi szervezetben. Hasmenést, hányást, szédülést okoz.

 

- Laetril - Ciánban gazdag szer, amit szintén rákgyógyításra alkalmaznak. Erősen mérgező. Érdekesség, hogy Ernst T. Krebs vitaminnak nyilvánította abban a reményben, hogy élelmiszer-kiegészítővé nyilvánítva nem vonatkoznak rá a gyógyszerforgalmazási törvények. Ez volt a B17 vitamin.

 

- Kávé beöntés - Állítólag gyógyító hatású, de igazából nagyon veszélyes módszer.

 

- Új germán medicína - A betegségek mögött pszihológiai okokat keresnek. Tény, hogy ez pár helyzetben működik, viszont a legtöbb esetben hatástalan. A veszélye abban rejlik, mint minden más alternatív módszerben, hogy a beteg nem fordul a rendes gyógyszerekhez időben.

 

- Napnézés - Igen, a 21. században is léteznek olyan emberek, akik szerint meg lehet úgy gyógyulni, ha az ember a napot nézi.

 

- Fényevés - Szorosan kapcsolódik az előbbihez. Egyesek szerint nincs szükség ételre, hiszen a fény energiáival is lehet táplálkozni. A virágoknak igen, az embereknek viszont nem.

 

- Dinamikus baba yóga - Ezt inkább egy példával mutatom be:

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én